5 – En god förebild för den utmattade

Hej Lena!

utmattadeNu har jag äntligen gått igenom kurs 1 för utmattade och det tog nästan 1,5 år, puh. Jag känner mig faktiskt ganska road för det är en märklig resa, det här.

Det första som skedde sedan jag började i Utmattningsskolan var naturligtvis GM som, jag vet inte exakt vad den gör men den fungerar. Hjärnan är nu tillbaka nästan helt, skulle jag nog säga. Vaknade aldrig plötsligt en dag som vissa utan jag har väldigt långsamt och gradvis blivit klarare i tanken. Fortfarande minns jag ingenting så jag kan aldrig förklara vad jag läst eller sett men det får komma när det blir dags.

Det andra stora var en operation i hjärnan i januari 2018 där kirurgerna (en av dem är min vän som blev ombedd att hjälpa till för att han är bäst på att lossa käkmuskler! Både han och jag sa ok, annars får man inte operera någon man känner) som lyckades till 100% (statistiken säger att 40% blir helt fria från epilepsi efter operation) och direkt försvann übertröttheten som min man kallade det (varje kväll var jag zombie och blinkade hela tiden mm) eftersom epilepsianfallen  jag hade flera ggr per dag tidigare, trots hög dos medicin, försvann.

Det tredje stora var när jag kunde trappa ut den starka epilepsimedicinen i somras så levern slapp det giftet. Det känns härligt, lite lättare och renare, som att jag är lite mindre belastad och nu verkar det faktiskt fungera med ingefära! Jag är den som inte klarat av att ta in ingefära p.g.a kraftiga utrensningssymtom i form av nässelutslag. Den här gången tar jag det också lååångsamt, tar nu UMS-shot och ska öka till 15 ml om några dagar. Nice and easy does the trick, right 😉

Rötter:

* Jag har både jobbat och bott i mögel, vatten- och fuktskadade hus så mögel: check!

  • Vi har haft springmask otaliga ggr så jag känner att parasiter: check! Får getmjölken på lördag och sedan kör jag parasitkuren asap
  • Hade grönt hår (koppar) som 17-18-åring och hemska utslag i handflatorna som 5-7-åring när vi hade egen brunn vi grävde om flera ggr (du skrev om det någonstans, minns inte vilken metall) och har tre stora amalgamfyllningar så toxiska metaller: check!

Det är nu åtta år sedan Försäkringskassan vägrade ta emot min sjukanmälan i kundtjänst dagen efter föräldrapenningen tog slut (tidigare under sjukåren har jag varit sjukskriven ibland och annars bara haft föräldrapenning för våra fem barn födda 1995-2008) och därmed nollades min SGI.

Sedan dess är jag alltså utförsäkrad, trots att jag överklagat flera vändor men när jag förlorade i Länsrätten då orkade jag inte kämpa mer så jag saknar helt inkomst sedan 2010.

Kram från Ann-Charlotte utanför Umeå


Utmattade är inte sällan just mögelförgiftade, den kanske vanligaste roten inom UMS

Utmattningssyndrom feltolkas i Sverige

Ann-Charlotte, alla med utmattad syndrom, bör räkna med mellan 1-3 år, avseende återhämtningstid

Lägg till en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.