10 – En till som är på väg att bli frisk och som slipper känslan av att vara utmattad

JessicaDet går att bli frisk när du hittat roten och eliminerat den!

Vi går alla från sjukförsäkring till arbetsliv om vi hittar den och kan få bort den, och ibland är den udda.

Jag uppmanar alltid alla nya att läsa symtomlistan avseende mögel, som är en vanligare rot än vad folk tror.

Minskad förmåga att koncentrera dig (hjärndimma), depression, magont, värk, personlighetsförändringar, humörsvängningar, ökad ångest och panikreaktioner , letargi och apati, aggression, nedsatt närminne, (hjärndimma), oro, blödande tandkött, blödningar i hjärnan, blödningstendens, blod som inte koagulerar, dimsyn och synrubbningar, benmärgsstörningar, brännande känsla i munnen, bröstsmärta, kronisk trötthet, återkommande infektioner och influensakänslor, minskade sensorisk skärpa, koma, förvirring, hosta, krypningar i huden, skador på hjärtat, diarré, andningssvårigheter, koncentrationssvårigheter, ökad tendens till alkohol, socker och cigarettberoende , långsammare reflexer och svårare att tala, desorientering, yrsel, dåsighet, ögonskador, ögoninflammation, feber, håravfall, hallucinationer, huvudvärk, hörselnedsättning, inflammation i hjärtat, inre blödningar, nedsatt immunförsvar, oregelbundna hjärtslag, kliande näsa, gulsot, ledvärk, stelhet i leder, minskad sexlust, leversjukdomar, lågt blodtryck, minnesförlust och minnesproblem, muskelsmärta, illamående, näsblod, domningar, lungödem, röda ögon, rinnande näsa, anfall, skakningar, försämrade reflexer, halsont, stickningar, darrningar, kräkningar, kräkas blod, svaghet, viktminskning, väsande andning och stressat beteende.

Den svenska symtomlistan är väsentligt kortare och känns avkapad
Man har petat ut sånt som humörsvängningar, aggressivitet, apati, personlighetsförändring, ökad ångest osv. och det beror med stor sannolikhet på att de mögelskadade ska in i den psykiatriska vården. Psykofarmaka kan dock aldrig bota mögel men det finns lösningar och bot utomlands, och skolan tar nu hem även den kunskapen.

Det räcker med att ta oss till Finland denna gång som har kliniker för de som insjuknat i så kallade sjuka hus.
Hela världen vet att det finns mögelsjukdomar men det tycks vara rätt okänt i Sverige ungefär som det är med parasiter. De finns inte heller; bara i alla andra länder…

Läs mer om mögel på www.mögelförgiftad.com och har du symtom kan Anticimex mäta hemma hos dig, med flera.


Om du har Mögel fortsätter du med avgiftningen i Utmattningsskolan men går med i skolans Mögelgrupp samt lånar denna bok på biblioteket eller köper den. Boken är skriven som ett handlingsprogram.

Lena Holfve, Mögelförgiftad, Sömnlös, Äntligen Fri Från Utmattning, Utmattad, Parasitfri
Mögelanalys, Klicka Så Blir Den Stor
Utdrag ur boken Mögelförgiftad.

UMS-MEDLEMMEN OCH LÅNGTIDSSJUKA MARIA JANSSON

mogelforgiftadJag heter Maria och är snart 39 år, jag är mamma till två underbara pojkar på 12 respektive 15 år som jag har ensam vårdnad om. Jag lever i ett förhållande sedan 2011 med min bästa killkompis som jag känt sedan jag var 13 år, han är dock ej biologisk far till mina barn. Vi bor i en mellanstor stad längs kusten i mellersta Sverige, jag är född i Stockholm och flyttade hit 1987 när jag var 8 år gammal tillsammans med min äldre bror och min mor. Staden vi flyttade till är en idyllisk sommarstad som heter Oxelösund, mamma fick jobb omedelbart och lägenhet fann vi i ett bostadsområde kallat Ramdalen som låg högt beläget på ett berg med fem stycken stora huskroppar byggda i betong liggandes i halvmånar. Lägenheten var stor och rymlig, belägen högst upp på tredje våningen med tio meter balkong med utsikt över hela skärgården och det stora skvalpande Östersjön som närmaste granne, och vi klagade inte!

Jag var relativt frisk som barn utan några större problem, fick problem med magen under låg- och mellanstadiet, och fick dagligen ta bulkmedel för att hålla igång magen. Problem med återupprepade hals- och virusinfektioner kom med åren, extremt torr hy med hudklåda, jag fick operera bort halsmandlarna när jag var 15 år och utvecklade magkatarr och nickelallergi. Tröttheten fanns väl normalt där som tonåring utan det blev senare mer påtaglig i vuxen ålder.

MogelforgiftadBostadsbolaget vi hyrde av var det största och ledande i kommunen och lägenheterna i Ramdalen var mycket eftertraktade efter renove-ring gjorts med målning av fasaden och uppfräschade grönområden på gårdarna. Man hade väl inte så mycket hum om hur grannarna hade det med fuktskador och renoveringar direkt förutom att man kallade hyresbolaget för ”Fuskbostäder” i folkmun.

När jag var i 18-årsåldern blev jag emellanåt deprimerad men löste svackorna med att måla då jag är väldigt kreativ och duktig på det. Jag flyttade även till min första egna lägenhet när jag var 18. När jag fick veta att jag och barnens far väntade barn så beslöt vi oss för att flytta tillbaka till Ramdalen då det var ett mycket barnvänligt område med nära till dagis och skola. När äldsta sonen föddes utvecklade han astma, allergier mot nötter, stenfrukter (dvs. äpple, päron, kiwi, plommon, nektariner, persikor, m.m.), pälsdjur, kvalster och pollen. Han led också av extremt torr hy och självsprickor. Varken jag eller barnens far hade några sjukdomar eller allergier i botten, barnens far opererades senare för stora polyper det var det enda.

Det var nu i vuxen ålder som man började höra grannar påpeka att det var mycket fuktskador i diverse lägenheter, att det var fukt i källare, dåliga tak och fönster, kalldrag och trasiga fasader på ställen där murbruket släppt m.m. Men det var sällan folk brukade bråka om bristerna utan man väntade på att det blev åtgärdat provisoriskt.

Under min äldsta sons levnadsår behandlades han inom sjukvården med hyposensibilisering, det innebär att man vid regelbundna läkarbesök utsätter kroppen för de ämnen man är allergisk mot i små doser i form av injektioner. Vi höll på med detta i åtta år utan direkta resultat på att han blivit av med några allergier. Under hans levnadsår har tillvaron kantats av täta läkarbesök, svårläkta infektioner, andningsbesvär och ambulansfärder. Jag födde andra barnet 2005, även det efter en normal graviditet, också en son. Denna pojke har inte en tillstymmelse till någon allergi eller annan åkomma utan har varit frisk i sitt liv, undantagsfall då han insjuknade i svininfluensan 2009, som han vaccinerades mot och precis som jag.

Det är sedan då som min ork började sina dramatiskt och jag upprät-tade kontakt med Öppenvårdsteamet inom psykiatrin på allvar. Jag hade kontakt med dem tidigare då jag genomgick en livskris precis i samband med att jag fick reda på att jag väntade första sonen, läkarna inom psykiatrin hade redan då börjat experimentera med antidepres-siva läkemedel medan jag ständigt påpekade att jag inte var deprime-rad.

Jag lämnade barnens far när minsta killen var cirka fyra mån och har sedan dess ensam vårdnad om barnen då fadern visade tydliga tecken på samarbetssvårigheter gällande barnen. Det har varit riktigt tufft att uppfostra dem själv, men jag har lyckats mycket bra och får ständigt beröm för att de är så väluppfostrade, artiga och uppför sig så vuxet. Jag blev beviljad en avlastningsfamilj i grannstaden, den stad vi nu bor i, syftet var att avlasta mig så jag fick vara ”bara” Maria, men också att barnen bara ska få vara barn.

I och med vaccineringen mot svininfluensan 2009 började min kropp och mitt psyke att halka efter sakta men säkert, vården laborerade med mediciner, det höjdes och sänktes doser, byttes hela tiden läkemedel utan märkbara resultat till förbättring. Vi bytte 2008 lägenhet inom samma bostadsområde. Det började med att de fick renovera en fuktskada i ena sovrummet pga. att tegelfasaden hade släppt på utsidan så fukt hade krupit in. Sovrummet låg i anslutning till badrummet så logiskt sett borde de redan då vetat om att det förekom fukt i väggen, vilket skulle komma att bli ett mycket stort problem något år senare.

Sedan jag tog studenten som undersköterska med inriktning psykiatri så hade jag arbetat med äldre psykiskt sjuka som var ”sönderhospitali-serade” och som hade bott på ett nerlagt psykhus och därmed aldrig vistats i samhället. Otroligt intressant och givande jobb. Samtidigt gick jag på ”timmar” på en avdelning med rättspsykiskt sjuka, på barnom-sorgen m.m.

2009 började jag jobba inom Kriminalvården som kriminalvårdare på anstalten samt på häktet. Jag trodde då att all trötthet berodde på arbetet och min muskelstelhet och smärta efter svininfluensasprutan var normala biverkningar som kunde uppstå. Det kanske det också var, men nu i efterhand kan jag se att mycket kanske berodde på mina val av arbete och allt vad det innebär att vara ensamstående med två barn, men det var även något annat som jag inte kunde sätta fingret på.

Jag jobbade inom Kriminalvården i två år och den 1:a advent 2010 somnade min styvfar hastigt in efter en kort tids cancersjukdom. Eftersom jag har en sådan personlighet att jag alltid varit den som finns till hands och som ställer alltid upp för vänner och bekanta, alltid varit den som ställt upp och tagit på sig jobb så föll det mig naturligt att vara den som hjälpte min mor med allt som behövde göras, som begravning m.m. Också att ta hand om henne i hennes sorg och samtidigt att finnas för barnen i deras sorg. Våren 2011 blev jag ett par med min killkompis som jag känt sedan barndomen. Det stack i mångas ögon att vi blev ett par men det brydde jag mig inte om, året var mycket tungt och jag brakade samman på hösten och blev sjukskri-ven lucia 2011 för utmattningssyndrom.

Året efter kantades av återkommande gallstensanfall som sedan ledde till en akut operation där hela gallblåsan plockades bort. Jag var alltid ständigt trött, hade i perioder svårt att andas, fortfarande problem med torr hy och värk i kroppen m.m. Fortfarande laborerade de med antidepressiva läkemedel och sjukskrivningen blev förlängd med insomningstabletter som följd. Jag utvecklade kraftiga sömnstörningar p.g.a. extrem ihållande trötthet, jag började omedvetet isolera mig från vänner och familj, började få minnessvårigheter, blev mer eller mindre utslagen vid aktiviteter oavsett om de var roliga och givande.
Jag blev mer och mer frånvarande i mammarollen och orkade inte hitta på något med barnen, utan min sambo skötte nästan allt. Jag började misstänka att det var fukt i lägenheten och kontaktade fastighetsansvarige och begärde fuktmätning. En saneringsfirma satte in en apparat som skulle stå ett dygn för att mäta om det fanns spår av skadliga mikroorganismer i luften. Efter någon veckas väntan så tröttnade jag på att någon skulle höra av sig så jag kontaktar Skadetek-nik själv och får hem mätningsresultaten. Man behövde inte vara Einstein för att se att något var galet.

Excellent! 1 ny bok om utmattning! ”Äntligen fri från utmattning!”

Vi är äntligen på väg bort ifrån att utmattning är 1 ;psykiskt, 2 ;socialt eller 3 ;arbetsrelaterat

Spread the love
Etiketter:, ,

Lägg till en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.