En udda förgiftning löste upp sig

uppdraget
Spread the love

Det som händer alla som börjar i Utmattningsskolan, och som möter mina texter, är att de börjar långsamt släppa tanken att allt är socialt, psykiskt eller arbetsrelaterat. I kurs 1+2 jobbar vi på att ens kunna stå på benen och bli av med den hjärndimma man får av inflammationer. Jag frågade en del medlemmar vad som är viktigast och som du ser svarade de ”alla sorters förgiftningar”.

Vi börjar leta i kurs 3
– När blev jag sjuk? Fört in nåt nytt då?

Här har vi en kvinna som varit helt utmattad i många, många år och som kom på att hon hade skaffat sig en speciell steriliseringsmetod – Essure – som preventivmedel och hon började söka information om vad det var som de hade stoppat i henne egentligen.

Jag gav henne länkar i starten och sen sökte hon upp symtomlistor och kände igen allt
ceHon kom fram till att det är nickel i produkten och hon är nickelallergiker. Därefter fick hon sjukvården att operera bort allt och då klarnar hjärnan direkt givetvis. Men, som hon själv säger, ska hon igenom hela skolan för att läka konsekvenserna.

Just denna ”utmattade” kvinna fick antidepp, och ofta är det så att om man inte äter psykofarmakan får man ingen sjukskrivning.

Det är ett slags tvångsmedicinering som är förbjudet enligt svensk lag
Den botar inte inflammerade livmödrar eller nickelförgiftningar heller. Men så länge som man  anser att utmattning bara kan bero på ens familj, en sociala liv, ens psyke eller arbete kommer tusen och åter tusentals kvinnor att regelrätt misshandlas.ceng

FDA mandates new warnings on Essure contraceptive – CNN – CNN.com

 

Artikeln är även publicerad i UMS domän.

Bli först med att kommentera

Skriv en kommentar

E-postadressen publiceras inte.


*