Hur börjar man som utmattad att ta sig ur hjärndimma?

Jag har fått tre utmattningsdiagnoser 2001, 2002 och 2010 men blev sjuk långt innan dess

Utmattad, Utmattning, Stress, Depression, Utmattningssyndrom, Cfs, Me, Lena Holfve, &Quot;Utmattad - Fri Från Hjärndimma&Quot;, &Quot;Äntligen Fri Från Utmattning&Quot;, UtmattningsskolanJag har alltså varit sjuk i drygt 20 år och har fortsatt vara sjuk trots att jag har:
– gått kurs i stresshantering och därefter
– regelbundet gör avslappningsövningar mm
– promenader, träning mm
– ätit SSRI, TRE gånger
– KBT, två gånger
– ätit de bästa kosttillskott och naturmedel som rekommenderas vid utmattning
– och ändå blev jag aldrig frisk, trots att jag var en ”duktig patient”.

I många år kunde jag inte läsa och förstå skönlitteratur. Jag började i Utmattningsskolan för drygt ett år sedan och jag har, tack vare guldmjölken, blivit av med det mesta av ”hjärndimman” som den kallas och numera läser jag vetenskapliga och medicinska artiklar på engelska och förstår mycket. Jag är på väg att bli frisk, helt och hållet tack vare att Lena Holfve startade Utmattningsskolan.se

Ann-Charlotte Carlsson, september 3, 2018 kl. 8:44 f m i siten Rakt in i väggen


Tänk på att ta foton, och sen visa nya sen, om ni vill bli förebilder

UtmattadDe som gör det är mkt viktiga personer eftersom de visar upp sin framgång. Vi samlar de som vill i utmattad.net

Även om du inte vill det ska du ändå ta dem för din egen skull. Här har vi Annette som inte är riktigt klar än men det högra fotot visar ändå upp den stora skillnaden mot då hon var som sämst. Annette har varit sjuk i 24 år och vi har många i skolan som varit sjuka i 10-15-18-20 år och som är befriade eller på G. att bli det.

Vi är nu 3300 individer på väg mot befrielsen
Välkommen till utmattningsskolan.se

Immun.se, som UMS samarbetar med, har de häftade UMS-böckerna och ska vara billigast men framförallt snabbast men säljs också av Internetbokhandlarna, och som givetvis också har den häftade versionen. ”Utmattad”  finns även som e-bok och som ljudbok.


Mias historia är vanlig

Utmattad, Utmattning, Stress, Depression, Utmattningssyndrom, Cfs, Me, Lena Holfve, &Quot;Utmattad - Fri Från Hjärndimma&Quot;, &Quot;Äntligen Fri Från Utmattning&Quot;, UtmattningsskolanTack Lena för din utmattningsskola som gav mig mitt liv tillbaka, äta rätt, dricka rätt, sova – fundera på vad som är viktigt i livet och lära mig att sätta upp gränser.

Vad är utmattning? Jo att falla ner i ett stort mörkt hål med ingen räddning. För mig kom utmattningen efter tjugotal år med helt oacceptabel stress som ensamstående mamma till två underbara pojkar med frånvarande fäder som gjorde det mesta för att förstöra men aldrig träffade sina söner.

Då jag blivit fostrad att vara en duktig flicka, som aldrig fick ge upp, kämpade jag på; heltidsjobb, barn, hus, gamla föräldrar, socialt liv…

Stressen gör att kroppen går sönder och i mitt fall blev den lång och tuff, och när jag fick en svår bronkit och tappade sömnen då gick hela hjärnan sönder.

Precis som Lena ofta skriver så blev min hjärna inflammerad i samband med en förkylning, och den var sedan trasig i flera år, sände ut konstiga signaler, ångest och totalt uppskruvad.

En konstant huvudvärk på högsta nivå dygnet runt i två år tills jag hade blivit avgiftad via UMS första fyra delkurser, och jag valde att åka ner till Indien och blev där helt återställd.

Vill eller kan man inte åka ner går man de sista UMS-kurserna 5–9 för samma resultat men det tar längre tid. På sjukhuset kan de avgifta snabbare än vad man kan göra hemma.

Jag vände mig till vår sjukvård först, och de har ingen kunskap angående utmattning, inte när den har gått så långt.

Jag förstår knappt själv att jag lyckades överleva, efter två år i sängen och ytterligare två år senare jobbar jag nu 100% igen och känner mig återställd till 95%.

Om din vårdcentral inte kan göra dig frisk på sömntabletter och antidepressiv medicin så skrivs du snabbt över till psykiatrin där de manipulerar med ditt liv.

&Quot;Äntligen Fri Från Utmattning! Före Detta Sjuka, Flera Sen Femton År, Berättar...&Quot;
”Äntligen Fri Från Utmattning! Före Detta Sjuka, Flera Sen Femton År, Berättar…”

Du får medicin efter medicin; insättning och utsättning, och inget stöd när de antidepressiva ger dig självmordstankar. Du får pröva psykosmedicin, bipolär medicin, sömntabletter, benzo-preparat och det finns inget stopp, och helt plötsligt är du en legal knarkare. Våra läkare har ingen plan hur du sedan ska bli av med dessa, utan du ska drogas resten av ditt liv?!?

Jag har med mig ett trauma från sjukvården som jag bearbetar och för varje år blir det bättre.

Jag var så dålig i min utmattning min hjärna kändes trasig, jag kunde inte läsa, jag kunde inte förstå, och jag kämpade dag och natt med att bli frisk igen.

Min utmattning hade ingenting med psykisk ohälsa att göra men det var så jag behandlades från att vara en frisk fullt arbetande ensamstående tvåbarnsmamma till att bli betraktad som samhällets bottenskrap.

Jag åkte ut och in på psykiatriavdelningar, jag tror att jag tillbringade fyra eller fem besök där under 3–4 veckor varje gång. Jag fick lägga in mig själv, för att jag inte skulle ta livet av mig, med de där hemska självmordstankarna som man vet att psykmedicinen i sig framkallar!

Jag prövade elchocker i tre omgångar och någon annan metod som heter TMS och jag kände mig precis som om jag levde i filmen ”Gökboet”.

Jag skrev avskedsbrev till mina barn, till familjen och vänner och jag trodde verkligen att det var kört.

Jag började med Lenas utmattningskola och i början var jag för sjuk, men kämpade på, och efter två år i skolan fick jag stöttning och hjälp med att ta mig till Indien. Den möjligheten öppnas i kurs 3, sista steget, och innan ska man inte åka ner alls.

Det blev räddningen för mig att komma till ett är ayurvediskt sjukhus med rätt kost, behandlingar, yoga, omtanke och kärlek – jag började läka under de 23 dagar som jag var där.

Jag blev ordentligt mycket friskare och fortsatte med det när jag kom tillbaka till Sverige. Jag blev så pass bra att jag i augusti samma år åkte jag ner en gång till och stannade i ytterligare 23 dagar.

De lyckades med sitt sätt att se på kroppen i en helhet, få mig att läka och komma tillbaka. Sedan blev det en lång process att läka alla det trauman som jag hade utsatts för inom den vanliga sjukvården.

Många tror att vi utmattade har svaga nerver, medan vi förmodligen är de starkaste, som aldrig ger upp, innan kroppen kraschar.

Tack igen Lena.

Kram Mia


Martinas önskan om att jag skulle dela hennes historia blev en hel bok; ”Äntligen fri från utmattning!”

Utmattningsskolan Räddade Mitt Livmartinaprtext3333
Utmattningsskolan Räddade Mitt Liv
Spread the love

Lägg till en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.