4 problem för mycket.. utmattad, stressad, utmattningssyndrom, depression…

nyaresultatHur lång tid tar det?

För den som är/har utmattad, stressad, utmattningssyndrom, depression ???

Jag är äldre än medlemmen till höger, så jag vill dubblera antalet månader för att bli av med hjärndimman och återfå närminnet avseende mig själv.

Vi kan nog konstatera att det är individuellt, och hur noga man är med att följa skolans anvisningar.

resultatNär det är gjort är ett symtom borta, det värsta av dem alla, och därefter måste roten fram;
Varför blev jag sjuk?

 

Kunna tänka, och sova som folk, är en förutsättning för nästa steg; leta, leta, leta komorsaken och när den är hittad ska den väck för annars är man snart sjuk, igen.

I Kurs 3-8 letar vi, metodiskt.

När man piggnar på sig vill man göra “allt” därför att man har varit fångad i sin egen sjukdom, och många i åratal, men det är viktigt att inte sluta där utan verkligen gräva fram orsaken.
Varför blev min hippocampus inflammerad?


Utdrag ur boken “Äntligen fri från  utmattning!

Carina, insjuknade 2014

Utmattad, Stressad, Utmattningssyndrom, DepressionCarina är igenom programmet, och skrev år 2017 så här i UMS veterangrupp på Facebook, en grupp för de som har varit långtidssjukskrivna, så kallat “hopplösa fall”.

Hej Lena!

Jag insjuknade i februari -14, utmattningssyndrom akut fas, och har varit väldigt sjuk. Men tack vare Utmattningsskolan så är jag nu frisk sedan ca 13 månader tillbaka. Jag gick med i skolan vid uppstarten. Jag har inte gjort alla kurserna, kommit till kurs 8. Men jag kan inte minnas när jag mådde så här bra som jag gör nu.

I början av detta år påbörjade jag min 3-åriga högskoleutbildning, det trodde jag aldrig för några år sen att det skulle kunna hända.

Men det gjorde det och jag mår jättebra. Vill verkligen tacka dig för att du hjälpt mig och många andra att få sina liv tillbaka. Eller till och med ett ännu bättre liv genom att du delar med dig av dina kunskaper och erfarenheter

Vänligen Carina Frogner

utmattningssyndrom sjukskrivningCarina har också meddelat sina kurskamrater samma sak, och en av styrkorna inom UMS är Facebookgrupperna som fungerar som självhjälpsgrupper.

Jag hade aldrig klarat av att svara enorma mängder människor, de hjälper oftast varandra, och söker mig i nödfall. Vi hade gått under annars.

I april 2022 skrev Carina:

Jag gjorde aldrig någon analys men i efterhand har jag förstått att jag haft långvarig vätskebrist, Candida, kopparförgiftning (på grund av en kopparspiral) samt påverkad av stort intag av lightläsk, kemisk hårfärg och glutenintolerans.

Utmattningssyndrom återhämtningstid

Fysiska, inte psykiska orsaker

Det som händer alla som börjar i Utmattningsskolan, och som möter mina texter, är att de börjar långsamt släppa tanken att allt är socialt, psykiskt eller arbetsrelaterat. I kurs 1+2 jobbar vi på att ens kunna stå på benen och bli av med den hjärndimma man får av inflammationen.

Jag insjuknade i Sverige, uppmanades av en sjukgymnast att gå med stavar så fort jag kunde, det ledde till en helt obeskrivlig yrsel, och jag sökte och fick vård samt bot utomlands, och en av de första saker läkare sa mig var:

-Sitt still! Rör dig inte! Du har en svår inflammation i hippocampus!

Men det mest frapperande uttalandet, när jag sökte vård i Indien, fälldes av min företagsläkare:

-Bra! Jag vet inte hur de gör, men jag har sett många komma friska därifrån!

Det är fler medlemmar som har rapporterat att deras läkare anser att det är lysande att de håller på med UMS-metoden.

Jag har samlat en del klipp på en sida i UMS domän där det finns en hel del berättelser om medlemmars läkarsamtal.

Vi börjar leta efter rotorsaken i kurs 3

– När blev jag sjuk? Fört in något nytt då? Det är en av de frågor man bör ställa sig även om vi haft tungmetallsförgiftade som fått i sig giftig färg redan som barn, då de växt upp i konstnärshem, eller lekt med dåtidens tennsoldater.

Vi hade en kvinna som hade varit helt utmattad i många, många år och som kom på att hon hade skaffat sig en speciell steriliseringsmetod – Essure – som preventivmedel, och hon började söka information om vad det var som de hade stoppat i henne egentligen.

Jag gav henne länkar i starten, och sen sökte hon upp symtomlistor och kände igen precis allt. Hon kom fram till att det är nickel i produkten och hon är nickelallergiker. Därefter fick hon sjukvården att operera bort allt, och då klarnade hjärnan givetvis direkt.

Men, som hon själv sa mig, gick hon igenom hela skolan för att läka konsekvenserna. Just denna ”utmattade” kvinna fick antidepressiv medicin, och ofta är det så att om man inte äter psykofarmaka får man ingen sjukskrivning.

Det är ett slags tvångsmedicinering som är förbjudet enligt svensk lag. Den botar inte heller inflammerade livmödrar eller koffeinförgiftningar.

Men så länge som man anser att utmattning bara kan bero på ens familj, ens sociala liv, ens psyke eller arbete kommer tusen och åter tusentals kvinnor att regelrätt misshandlas.

 

Utmattningssyndrom faser:

Symtomen fördubblar sig snabbt

Vår erfarenhet är den att det börjar med en eller två av de stora symtombitarna, och sen läggs det lök på laxen hela tiden fram till en ME/CFS-diagnos; Myalgic encephalomyelitis/chronic fatigue syndrome.

För diagnos ME/CFS ska patienten uppfylla samtliga kriterier, som kallas för ”Canadakriterier” och det anses obotligt därför att de metoder man sätter in biter inte på mögel med mera exempelvis samtalsterapi och psykofarmaka.

Diagnosen blir därför ett dråpslag.

  1. Ansträngningsutlöst försämring och utmattning
  2. Sömnstörning
  3. Smärta
  4. Två eller fler neurologiska/kognitiva symtom
  5. Ett eller fler symtom från två av kategorierna av autonoma, neuroendokrina eller immunologiska manifestationer
  6. Tidsförlopp minst 6 månader

https://utmattad.net/aterstallda/sa-har-startar-du/

Utmattad finns som häftad, e-bok, och som ljudbok

Excellent! 1 ny bok om utmattning! ”Äntligen fri från utmattning!”

 

Etiketter:

Lägg till en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.