7 – Lotta Hellén piggnar på sig och berättar om framsteg

Framsteg sen mitten av september ifjol. Fa

Utmattad, Utmattning, Stress, Depression, Utmattningssyndrom, Cfs, Me, Lena Holfve, &Quot;Utmattad - Fri Från Hjärndimma&Quot;, &Quot;Äntligen Fri Från Utmattning&Quot;, Utmattningsskolan-Hjärndimman försvann efter ca. 6 veckor.
-Betydligt bättre sömn efter en par månader.
-Stressen/ångesten nästan borta.
-Undan för undan mera ork och energi. Den enorma tröttheten började ge med sig efter att jag hittat några av mina rötter. (parasiter, candida, mögel)
-Slut på gall och leverbesvär.
-Sköldkörteln bättre (mera ork).
-Levnadsglädjen, tålamodet och inspirationen börjar komma tillbaka.
-Ledvärken bättre (har kunnat återuppta min hobby att rida igen).
-Ljudkänsligheten och tinnitus minskat. Orkar höra på musik igen och behöver inte konstant säga till mina barn att vara tystare.
-Som bonus har jag gått ner 15 kilo i vikt, vilket är en stor lättnad det med.
-Börjat arbeta halvtid.

Fortsätter på samma vis tills jag är helt återställd och frisk. Lotta Hellén Piggnar På Sig
Lycka till & Kämpa på alla nya o gamla UMSare !

Publicerat av Lotta på “Stora skolgården” samt i Mögelförgiftad.com

UMS börjar få en rätt stor grupp nu som piggnar på sig:

Lottaa

INTERNATIONELLA SYMTOMLISTAN FÖR MÖGEL
Andningssvårigheter: känslighet i halsen, andfåddhet, du flåsar för ingenting.
Sinus: bihålorna känns trånga, näsan rinner, du känner ett tryck och smärta och har ofta huvudvärk.
Psykiska reaktioner: ångest, panik, ”konstiga tankar”, slöhet, depression, disassociation, du hör röster.
Matsmältningsproblem: halsbränna, tarm- och matsmältningsbesvär.
Synen: du har suddig syn, svårighet att fokusera, kliande ögon, rödsprängda ögon.
Hud: klåda, stickningar, domningar, utslag, sår som inte läker.
Neurologi: domningar, som elstötar som går ner i benen.
Hjärnan: brist på koncentration, oförmåga att utföra uppgifter, minnesproblem, hjärndimma.
Kroppen: ledsmärta, muskelstyvhet, muskelsmärta, förlust av styrka, ödem, du fryser hela tiden, förhöjda levervärden.
Udda symtom; konstig smak i munnen, vaknar ofta under natten för att kissa, nattsvettningar, tolererar inte mediciner, kemisk känslighet, mat du plötsligt inte tål, hormonobalans, hjärtklappning, sömnlöshet.

 

DU KÄNNER IGEN DIG OCH MISSTÄNKER ATT DU ÄR SJUK AV MÖGEL?

Det första du ska göra är att ta bort dig själv ur den sjuka miljön. Be att få bo en tid hos någon annan men läs denna bok först. Det kan räcka att du gör som Petrea Karlsson gjorde nämligen att byta sovrum. Tvätta annars dina älsklingskläder, som du tar med dig, två gånger i så hett vatten som möjligt och besök gärna en infraröd bastu innan du byter bostad tillfälligt, och släpa gärna in även resväskan i den… Poängen är att du ska byta bostad utan att ta med dig mögelsporerna.

Vanligt tvättmedel innehåller bland annat tensider , färgämnen, parfymer, vissa komplexbindare (till exempel zeolit), alkaliska blekmedel och eventuella konserveringsmedel som kan ge negativa hälsoeffekter. Det är enkelt att istället göra sitt eget.

Häll 5 dl bikarbonat i en stor behållare. Lägg till 5 dl boraxpulver och 5 dl tvålflingor. Droppa 1 1/2 tsk av en väldoftande eterisk olja som du tycker om över de torra ingredienserna. Lavendel, vanilj och citron är dofter som många uppskattar. Rör ner oljan i de torra ingredienserna med en träslev tills allt är väl blandat. Använda en halv deciliter av ditt egentillverkade och billiga tvättmedel för varje normalstor tvätt, och förvara lösningen i glasflaskor.

Tänk inte ens på att gå vidare med några behandlingar eller fatta några beslut innan du är ute ur den förorenade miljön. Det är som att sitta i en båt full med hål och ösa och ösa men aldrig laga hålen.

Fördelen med att byta bostad är att du under den tiden, om din tillfälliga bostad är frisk, får handfast hjälp att se att dina symtom ger med sig enbart för att du nu har stoppat inflödet av nytt gift. Blir du klart bättre i din nya miljö är det ett mycket säkert tecken på att den du lämnade är problemet.

IDAG ÄR 1,7 MILJONER PÅVERKADE

I slutet av boken ”Utmattad – Fri från hjärndimma!” refererade jag till att år 2003 skrek Aftonbladet ut över hela landet att en miljon svenskar var drabbade av mögel.

Nu femton år senare är det 1,7 miljoner vuxna svenskar som lever med mögel. Barn finns inte i statistiken alls då ingen medicinsk instans fångar upp dem. Det påstår Folkhälsoinstitutet i sin utred-ning ”Miljöhälsorapport 2017. Ute på vårdcentralerna ”finns inte” mögelproblemet ens, än mindre bot mot det. Denna utredning kan beställas från Folkhälsomyndighetens publikationsservice; publikat-ionsservice@folkhalsomyndig-heten.se. Den kan även laddas ner från Folkhälsoinstitutets hemsida.

Folkhälsoinstitutets texter innebär att vi inte behöver lägga ner tid på att bevisa fenomenets förekomst. Du är således inte ensam om problemet och många före dig har, liksom de tre UMS:arna som berättat, hittat lösningar som vi kommer till.

Men första åtgärden är att flytta på dig ett par veckor om du misstän-ker att du har en mögelsjukdom och att mögelhärden finns i ditt hem.

VI FRAMSTÅR SOM LÖJLIGA FAMILJEN

WHO skriver: ”I Europa är uppskattningsvis 10-50 % (beroende på land) av inomhusmiljön där människor lever, arbetar och leker fuktskadad. WHO är oroad över denna situation eftersom överdriven fukt och mögel utgör ett hot mot hälsan.”

Europa är på väg att mögla sönder med andra ord. För bara 25 år sedan var det krav på att man skulle lägga våtrumsmatta under kakel, och numera är det förbjudet. En städare jag talade med, som ofta far runt i privatbostäder, sa mig att människor ibland kan ha ställt sängarna på ett sådant sätt att man inte ska se sprickorna och de genomgående hålen i fasadväggarna i tremiljoners bostadsrätterna, och när det regnar flödar det in vatten.

Vi läser då och då i tidningarna att flyktingar vägrar stiga ur bussarna och beträda diverse boenden och vi har läst att de även bråkar om maten. De har med stor sannolikhet djupa mögel- och livsmedelskun-skaper, och de vittrar fara. I vår kultur tänker vi alltid på smak avseende mat men i länder som bättre bevarat tidigare generationers mat- och hälsokunskaper är det vanligt att istället tänka i funktion. Man ser också via insändare att folk reagerar över att främlingar klagar på maten = läs smaken, men de klagar nog främst för att de känner att det är kemikalier i den.

Aleksandr Solzjenitsyn skrev någonstans att västmänniskan inte kan uppfatta faror, hon ser och förstår dem inte. Det kan sällan tonåringar heller och hela västkulturens sätt att försöka trycka ner, gömma undan, tillfälligt få bort symtom framstår som just ett tonårsbeteende. Sveriges vårdapparat förnekar i princip mögel som någon vida spridd förgiftningsrot, och längre söderut sitter pappa WHO och är bekym-rad över att Sverige och resten av Europa håller på att mögla sönder. Vem av dem har rätt? Det lär tiden utvisa.

Eftersom det redan är ett konstaterat faktum i WHO:s och Utmatt-ningsskolans värld kommer denna bok också att handla om hur du gör dig av med eländet i din kropp. Men först måste vi gräva lite i problemet, för att du ska förstå varför du inte får någon hjälp, och varför du i princip bara slösar tid och energi om du ber om hjälp. I nuläget får du bara psykiatrisk vård och inget annat, och den biter inte på mögeltoxiner.

ÅR 2003 PÅSTOD AFTONBLADET ATT VI HADE EN MILJON MÖGELSKADADE

Utmattad, Utmattning, Stress, Depression, Utmattningssyndrom, Cfs, Me, Lena Holfve, &Quot;Utmattad - Fri Från Hjärndimma&Quot;, &Quot;Äntligen Fri Från Utmattning&Quot;, UtmattningsskolanMögel är utan minsta tvekan ett gigantisk, men ett idag nedtystat, samhälls- och folkhälsoproblem, som ges en massa andra namn än mögelförgiftning, t.ex. den moderna slaskdiagnosen ”psykisk ohälsa”. Det är alltså du som är galen, eller som en sjuksköterska sagt mig: ”Allt vi på medicin som vi inte förstår vad det är skottar vi till psyket.”

Det som är galet är att en miljon mögelskadade tycks ha försvunnit under 14-15 år. Har de omvandlats till 1,6-1,7 miljoner med ”psykisk ohälsa”? Det är en fråga jag ställer mig väldigt ofta som du har märkt, och den är oundviklig. Vart tog den där miljonen vägen som Afton-bladet skrev om? Har de emigrera? Botade de sig själva? Byggde de alla om sina hus?

Du har fått läsa tre drabbade kvinnors berättelser men jag har hört oändligt många fler. När människor som inte känner varandra, som bor i olika landsändar, och som har helt olika åldrar, yrken samt även tillhör olika samhällsklasser, berättar exakt samma saker får man fram en arketypisk bild av situationen i ett land.

En gemensam nämnare är att de drabbade aldrig har sett en internat-ionell symtomlista avseende mögel. Symtomlistan är mycket viktig, varför du ska få tillverka din egen, och jag ska beskriva den som finns i Sverige men också andra länders.

VAR UPPSTÅR MÖGEL?

Mögel uppstår på en fuktig plats där uppbyggnad av bakterier och svampar sker, och enligt uppgifterna från 2003 hade vi redan då en miljon sjuka hus. Enligt en arkitekt jag talat med, som har jobbat för ett av de största byggbolagen, byggs fukt in i husen och han betecknade samtliga som rena fuskbyggen. Vi kommer senare att se att detta problem startade på allvar runt 1975.

Det är först då angreppen är gigantiska som människan känner lukten av mögel, och då backar vi instinktivt därför att det är farligt. Mögel får man också in via maten, och vårt immunförsvar har inga problem med mögeltoxiner så länge som det fungerar väl och toxinerna inte blir för många. Om du äter en mögelost har du fått mögel i dig men ingen farlig sort.

Om du har oförklarliga men allvarliga allergier, om du känner dig dimmig i huvudet hela tiden, har kliande eller rinnande ögon, har talproblem eller om du märker förändringar i ditt beteende, är det möjligt att du har en mögelsjukdom.

Då ska du studera frågan noga, och byta miljö om du tror att du har mögel hemma. Du kommer att fatta många beslut längre fram och då behöver du ha en (stod hen) skarp hjärna och det har man inte om man t.ex. vistas bland svartmögelsporer.

BOKEN KOMMER ATT LEDA DIG IGENOM HELA VAD-SKA-JAG-GÖRA?-PROCESSEN

Framsteg

Risken är stor att du aldrig har hört talas om mögelsjukdom därför att en enda psykiatriker bestämde att ”utmattning” beror bara på sociala, psykiska eller arbetsrelaterade orsaker och för att det är vad Socialstyrelsen, som bestämmer, går på.
Det jag skriver är förmodligen aldrig förr publicerat i Sverige, och blir då kontroversiellt, men är välkänt utomlands. Hur Sverige lyckas leva i sin egen lilla bubbla utan kontakt med omvärlden vet jag inte ens hur det går till. Men det är så för oss i Utmattningsskolan att det kan räcka med att ta oss till Finland eller Norge så får vi helt andra svar än i Sverige.

Utmattningskolan startade den 27 juli 2016, och året efter meddelade tre medlemmar att allergier de haft precis hela livet var som spårlöst försvunna och nitton individer ansåg att de hade blivit mycket bättre. Det beror på att de metoder vi använder tar mycket svamp och mögel som en bieffekt.

Är du mögelsjuk rekommenderas du därför att skaffa dig även min första bok: ”Utmattad – Fri från hjärndimma!” och följa det hand-lingsprogram som presenteras i den, och som fram till idag har hjälpt oss väl. Är du det minsta suddig i huvudet ska du absolut göra det så att du kan återfå tankeförmågan vilket krävs för att kunna fatta kloka beslut längre fram. Det har visat sig att allergidrabbade sett förbätt-ringar bara av den insatsen och det beror på att det vi använder tar svamp och mögel brett, om än inte på samma djupa sätt som det man sätter in vid konstaterat mögel.

 

Etiketter:, , ,

Lägg till en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.