Prio 1 inom UMS: När gifterna rinner av oss försvinner känslan av att vara utmattad

GifternaGifterna… jag ser dem i folks ansikten

När jag rör mig i Sverige via flyg, tåg och bussar, samt även via bil, ser jag med all önskvärd tydlighet att ungefär varannan svensk som jag möter är förgiftad och sjuk.

Jag har också noterat att ”ingen” verkar se det kanske för att de är många? De sticker inte ut längre utan förefaller vara helt normala.

GifternaOm du studerar våra före- och efterfoton ser du att rent ytligt ser vi 20 år yngre ut, och det är en ännu större skillnad inuti. Plötsligt kan folk sova, som de inte har kunnat på 20 år. Långtidssjukskrivna, en del sen 15 år tillbaka, kommer ut i jobb igen.

ArtikelfriskareDu får kolla runt på gator och torg och se efter själv hur många kvinnor du ser som har djupa jack mellan ögonen, svart stirrig blick, inte sällan nålvass i blicken, och som är uppsvullna och som i princip saknar ansiktsdrag…

Du ser vad du ska leta efter om du kollar in våra före- och efterbilder nedan, och känner du såna meddela dem att vi och Utmattningsskolan.se finns:

Berit

Petrea

Vi använder facereading som vi lär oss i kurs 3.

De flesta har t.ex. två djupa jack mellan ögonen, kallas för ”leverrynkan”, som försvinner helt och bara det gör att man ser väsentligt mer normal ut.

Med gifterna följer också specifika beteenden som vi då kallar för bad people, arg som ett bi, knäpp i huvudet, oberäknelig, skum, introvert, lynnig, falsk, osv.

Här har du en läkare som leder dig igenom hur metoden används:

Ovan hade vi en kunglighet, och det spelar ingen som helst roll vem du är, eller varifrån du kommer, mangan kan göra dig till mördare.

Jag har väl dömt kanske 1 500-2 000 personer under mina år som lekmannadomare i Stockholms Tingsrätt, och jag minns ingen som inte var förgiftad.

Som chef för Kriminalvården, KVV, som bär smeknamnet ”Kan inte, Vet inte, Vill inte”, skulle jag alltså avgifta samtliga interner, pronto.

Tungmetallsförgiftades hjärnor älskar alkohol, lindrar hettan i deras hjärnor, varför jag utgår ifrån att vi i sinom tid omvärderar synen även på alkoholister. Det mesta är en hjärnfråga, speciellt folks beteenden.

Brott och tungmetaller

En grupp forskare vid Dartmouth College säger att förekomsten av bly och den av en liknande tungmetall, mangan, i ett samhälle är direkt korrelerad med graden av våldsbrott.

Roger Masters är professor i statsvetenskap vid Dartmouth vars team nyligen tittade på regeringens Toxic Release Inventory. Genom att jämföra nivåerna av bly- och manganutsläpp med brottsstatistik, kom forskarna fram till några anmärkningsvärda trender…  Läs mer


Tungmetaller miljöpåverkan

Varför lagras tungmetaller i kroppen utan att brytas ner? Då tungmetaller är grundämnen så kan de inte brytas ner till andra ämnen. De kan alltså tas upp och lagras i levande varelser tills att de uppnår en skadlig nivå.


I kurs 3 lär vi oss facereading, och i kurs 2 ställer vi frågan; hur påverkar rengöringsmedel miljön, har kemikalier miljöpåverkan? När vi har räknat ut det sanerar vi hela hemmet, och gör det giftfritt. Det är inte stor idé att lära sig facereading innan man har börjat göra sig av med gifterna i hemmet och sig själv.

Jag kan nog lova att det finns ingen som har passerat kurs 2+3 som sover i giftiga lakan längre eller slår in osten i aluminium.

Tungmetaller förtjänar fortsatt vaksamhet

Kosten är den huvudsakliga källan till exponering för tungmetaller. Sänkt IQ av bly har konstaterats liksom risk för njur-, skelett- och tumörsjukdomar av kadmium.

Den mest studerade toxiska metallen är bly – blyförgiftning är känd sedan antiken och kan ge centrala och perifera nervskador, anemi och njurskador [1, 2]. Inom arbetsmedicinen är detta välkänt, t ex vid bearbetning av metall målad med blyhaltiga färger eller tillverkning av blybatterier. Men viktigare är att vi alla exponeras för bly, framför allt via kosten och ibland genom dricksvatten. Småbarn kan få i sig bly genom förtäring av damm och jord. Bly återfinns i många organ men ansamlas särskilt i skelett, där halveringstiden är lång (5–10 år). Mätning av blyhalt i blod är det klassiska sättet att kartlägga hur mycket bly vi får i oss. Efter kortvarig exponering är halveringstiden för bly i blod cirka en månad, men om man hunnit bygga upp en stor ansamling i skelettet påverkar det blyhalten i blod under lång tid.

Gifterna, bly, mangan med flera, och hjärnan

Den växande hjärnan hos foster och barn är mycket känslig för blyexponering. Blodblyhalter under 100 μg/l ansågs tidigare vara säkra. Genomsnittshalterna av bly i blod hos svenska skolbarn låg i slutet av 1970-talet kring 60 μg

Läs mer om långlivade organiska miljögifter –  Läkartidningen

1 – Marita Ahlgren är inte utmattad längre, frisk och åter i jobb på heltid

 

Spread the love
Etiketter:,

Lägg till en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.