”Rakt in i väggen” intervjuar UMS medlem nr 1 och grundare

”Rakt in i väggen” intervjuar UMS grundareAlexander Eriksson, som driver en site; ”Rakt in i väggen” på nätet om utmattning, ringde mig, och han skriver:

Lena Holfve driver något som heter utmattningsskolan. Det är en webbkurs i nio steg, som ska hjälpa dig att tillfriskna från utmattning. Det var efter en resa till Indien som hon fick ett helt nytt sätt att se på utmattning och dess orsaker. Hon är i grunden författare och några av hennes senaste böcker summerar en stor del av dagens samtalsämne, vilka är  ”Utmattad – Fri från hjärndimma” och boken ”Mögelförgiftad”.

Artikeln publiceras även i Utmattningsskolan.se.

Riktlinjer för hur utmattningssyndrom ska hanteras

Utmattning ska ses som ett larm som går, säger doktorn i filmen:

 

De flesta av oss flåsar för absolut ingenting

Omgivningen, och vi själva, uppfattar det som att vi har dålig kondition och ”alla” tror alltså att motion är lösningen.
Många av oss är enormt irriterade på vårdcentraler som hetsar oss att motionera. Vi känner själva att vi inte or-kar eller kan.

Men de gör det nog inte av elakhet. Flåsandet kan upp-fattas som dålig kondition eller att vi har varit lata länge. Det är i vart fall vad många har fått höra.
Det har sagts mig att regeringen har bestämt att man ska bli ”hårdare” mot denna förmodat lata grupp.

De lär framstå som monster den dagen alla förstår att de talar om människor med svåra inflammationer i hjärnan, som inte kan få någon som helst verksam hjälp inrikes.

FEL PH-VÄRDE leder till rakt in i väggen

Detta med PH-värde är något man knappt talar om i Sverige. Det är mycket som ”inte finns” i vårt land men som tillhör antingen allmänbildningen eller vardagen utomlands.
PH-graderingen sträcker sig från 0 till 14, där 7 är neutralt. En nivå under 7 är sur, alltså en försurad kropp, medan ett värde över 7 är alkaliskt, en basisk kropp. Kroppen arbetar alltid för att hålla blodets pH-värde mellan 7,35 och 7,45, ett svagt alkaliskt pH, i övriga kroppen kan däremot pH-värdet variera mer. Lungorna spelar en viktig roll för att upprätthålla ett normalt pH.

Vi är ofta försurade, och lustigt nog hjälper den ”sura” citronen oss väl. Videon , och det finns fler, förklarar situationen och även den kan man få textad. Det är således en pH- samt en kost- och andningsfråga.

Vi andas ofta högt upp, kippar efter luft och flåsar, och citron har visat sig hjälpa. Den som önskar kan bygga på med andningsövningar. Ju mer vi flåsar, och desto högre upp vi andas, desto värre blir det, varför vanlig motion förvärrar problemet. Sitt i ett öppet fönster och dra ner så mycket luft du bara kan, och så långt ner i lungorna som möjligt. I Utmattningsskolan vimlar det av med-lemmar som en vacker dag bara vaknade och kunde andas som vanligt igen, och som började kunna röra sig helt normalt.

All vår erfarenhet visar att när pH-värdet blir normalt, då vill man röra på sig, och gör det också. Var sak har sin tid. Att försöka tvinga oss, innan pH-problemet är löst, är som att tvinga ner något i halsen som nästan kväver en, och sedan tvingas att jogga.

I Sverige uppmanades jag att gå med stavar så fort jag bara kunde, och i Indien sa tre läkare i en mun:
— Sitt still, du har en inflammation i hjärnan.
Det som hände då jag testade stavgång var att jag blev sängliggande i två dygn, med kraftig yrsel, och det var då jag gav upp tanken på att få hjälp i Sverige. Jag var obeskrivligt sjuk, och kunde till exempel. få syn på ett par bilnycklar i hallen och undra:
— Har jag någon bil? Om jag nu har det var står den? Hur ser den ut?

 

 

Lägg till en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.