Excellent! 1 ny bok om utmattning! ”Äntligen fri från utmattning!”

Alla inskrivna i Utmattningsskolan.se har en bok om utmattning;
Äntligen fri från utmattning!” att ladda hem i kurs 1, steg 1.

År 2016 sa jag till de första som kom in i utmattningsskolan.se att jag behöver 500 friska…

Utmattningsskolan, Äntligen fri från utmattning! Lena HolfveJag kontaktade fler från den gruppen, som varit friska i flera år nu, och tillräckligt många gav mig tillstånd att använda deras texter från utmattad.net och de började sända mig högupplösta bilder.

Jag intervjuade dem allihop hur det är idag, år 2022, och vips hade vi en ny bok, som lär inspirera många att “minska stress” som man tror är boven.

Jag höll på med en helt annan bok, då Martinas text dök upp i flödet på Utmattningsskolans ena skolgård, och där hon bad mig dela hennes historia.

Jag har redan fått väldigt många kommentarer av typen;
-Tack för att jag får inspiration nu!
-Tacka Martina!

 


Bok om utmattning, en upplyftande bok om utmattning

Baksidestexten, och om utmattningssyndrom för andra gången, tredje…

Ann-Charlotte Carlsson:
-Jag har fått tre utmattningsdiagnoser 2001, 2002 och 2010 men blev sjuk långt innan dess. Jag har alltså varit sjuk i drygt 20 år och har fortsatt vara sjuk trots att jag har gått kurs i stresshantering och därefter regelbundet gör övningar. Jag har ätit SSRI, tre gånger, fått kognitiv beteendeterapi två gånger, och ätit de bästa kosttillskott och naturmedel som rekommenderas vid utmattning, och ändå blev jag aldrig frisk, trots att jag var en duktig patient.

I många år kunde jag inte läsa och förstå skönlitteratur. Numera läser jag vetenskapliga och medicinska artiklar på engelska och förstår mycket. Jag är på väg att bli frisk, helt och hållet tack vare att Lena Holfve startade Utmattningsskolan.se.

Boken handlar om UMS-medlemmar, som berättar med egna ord hur de blev friska, bland flera andra också Petrea K Marklund, som numera föreläser om UMS-metoden, som löser upp fysiska symtom vid stress och ångest.


Ur en bok om utmattning, “Äntligen fri från utmattning!”

– Jag frågade Sofia Stark samma sak

bok om utmattning
“Äntligen fri från utmattning! Före detta sjuka, flera sen femton år, berättar…”

“Det går jättebra. Jag minns inte sjukdomsåren riktigt men var helt sjukskriven hela 2013.
Nu jobbar jag heltid, och har en skapande hobbyverksamhet, gör saker i ull och gör ljus. Jag sköter om 20 får och 17 lamm, en bordercollie och två katter samt två döttrar, egen villa och särbo. Tycker livet fungerar nu. Fast visst har jag fortfarande ont i huvudet, sämre minne och måste sova middag ibland. Jag skulle kunna lägga till att jag mår bättre om jag sköter mig kostmässigt; bra mat och inte dricker alkohol.”

´Sofias rot var fluorid och radon i vattnet. Det är rätt många nu som är igenom UMS-programmet, och de är helt friska, och Sofia var den som först meddelade resultat i november år 2016. Jag startade UMS i slutet av juli det året.

Petrea föreläser – helt återställd efter 17 års sjukdom

Läraren Petrea K Marklund;
E-post: petrea@utmattningssskolan.se
Telefon:   070-301 36 41

Petrea K Marklund
Petrea arbetade som bildlärare på högstadiet när hon blev sjuk 2001. Hon var sjuk i 17 år, många år heltids sjukskriven, en del år på deltid. Då har Petrea bland annat arbetat som koordinator på en konstutbildning, haft kursansvar på studiemotiverande folkhögskola, samt ämnesansvar och undervisat i ämnet kultur, kropp och själ.

Petrea började i utmattningsskolan.se i augusti 2016, då sjukskriven för utmattning, och helt utdömd av vården samt riskerade att bli liggande på långvården. Idag helt frisk sedan januari 2019.

Ur nya boken, “Äntligen fri från utmattning!”:

Sjuk i 17 år, nu föreläsare
av Petrea K Marklund

Det var 2001 som jag först ”gick in väggen” rejält. Jag kraschade totalt, hela min tillvaro drogs ihop till ett mörker. Jag hade absolut ingen anledning att tro något annat än att det var stress och enbart psykiskt.
Det var “självklart” att det var arbetet, hemmet, livsförhållandena, som faktiskt var katastrofala vid den här tiden. Jag lovar, det var inte svårt att tro att min sjukdom berodde enbart på stress.
Jag har aldrig under de femton åren som sjuk mått bättre än vad någon gör två veckor efter en kraftig influensa. Men när man mår så pass bra så anses man ju nästan som frisk, man ska tillbaka i arbete till en del i alla fall. Det var jag en period mitt i de här sjukdomsåren. Jag kämpade med lönebidrag och återkommande sjukskrivningar. Jag rasade ihop totalt ett antal gånger per år.

Men enligt läkarna ansågs jag vara så frisk som jag någonsin skulle kunna bli. Sedan började det långsamt bli värre igen, trots att jag då hade vänt mitt liv så mycket till det bättre, suveränt stressfritt arbete som jag stormtrivdes med, förstående chef som justerade arbetsuppgifterna så fort jag blev sämre, bra kollegor, fantastiska vänner, bra relationer överlag, tryggt hemförhållande med stabil, bra partner och trygg i mig själv. Trots alla redskap jag fått genom åren i hur man ska hantera stress så blev jag bara sämre och sämre.
Jag har haft väldigt dåligt minne under de här femton åren, emellanåt har jag totalt glömt saker som jag gjort. Mina barn och vänner brukar ibland tala om saker där jag inte har en aning om vad de pratar om. Det finns luckor från mina sjukdomsår som är helt svarta.

Min kod till betalkortet bara försvann ur min hjärna en dag, en kod som jag hade haft utan problem i många år och jag var tvungen att beställa ett nytt kort. En gång strax innan min stora krasch 2001 kom jag i en korsning här i närheten där jag bor och hade absolut ingen aning vart jag var på väg. Jag visste inte om det var morgon eller kväll, om jag var på väg till jobbet, affären eller dagmamman. Jag var tvungen att titta efter i baksätet om jag hade något barn med mig.

 


Läs om Martina som har fått sitt liv åter.

https://utmattad.net/aterstallda/sa-har-startar-du/

 

Utmattad finns som häftad, e-bok, och som ljudbok

 

Utmattad?? Nu startar föreläsningarna!

Lägg till en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.