Författare Lena Holfve, för detta utmattad

 

Jag är åter som författare, och min senaste bok är titlad “Äntligen fri från utmattning!”.

Min  tolfte bok heter “Utmattad – Fri från hjärndimma”och min trettonde är titlad”Mögelförgiftad” och min fjortonde heter “Sömnlös“.

Den femtonde är titlar “Parasitfri” och de finns i bokhandeln, också online Bokus och Adlibris. Egmond har börjat ge ut äldre böcker som ljud- och e-böcker.

Varför författare, igen?
Jag insjuknade akut 2011-2012, och sa som många; “Jag har inte tid att vara sjuk”, och det där höll jag på med tills jag en dag vaknade förlamad. Jag hade då arbetat inom IT i 25 år.

Rätt snart efter det havererade allt och alla jobb lades ner, jag drev bl.a. min skapelse www.taltips.se och Teaterlistan,  och skolans tekniker Håkan fick alla mina kulturskolor i sitt knä.

Under tre år blev tillfrisknandet mitt enda arbete, och jag vårdades främst av indiska läkare.

Jag föll, bröt ett ben, fick en fraktur över käken. och blev sen felopererad två gånger i Sverige. Mina bihålor sprängdes, och jag klarar inte kyla och är utskriven från Sverige. Under tio år har jag varit i Indien mitt i vintern för även klimatet på Cypern, där jag ofta är, blir för kallt.

Eftersom jag gjorde mig av med alla bolag då jag insjuknade kände jag för att börja skriva igen efter 25 års tystnad.

Vi har härmat mitt tillfrisknande
Utmattningsskolan bygger på min personliga erfarenhet; jag blev frisk med indiska metoder, och jag ville se om alla kan bli det som har vår sjukdom.

I domänen utmattad.net talar kvinnor ut som numera är återställda, och som gick i min fotspår, avsnitt för avsnitt. De idag friska är också grunden för den senaste boken; “Äntligen fri från utmattning!”.

Vi har nytta av flera saker; dels att jag kan skriva, och har byggt enorma mängder IT-plattformar i mina dagar, och att teknikern Håkan är med oss här.

I skrivandets stund har vi kört i snart sex år, sen 27 juli 2016, och jag ser redan att många medlemmar “svarar” som de ska på metoderna.

Skolan har en Medberoendekurs, de stressas på ett helt annat sätt, och med anledning av den har jag återutgett den klassiska boken “Botten Upp”.

Bakgrund
lenaholfve4Jag är född i Stockholm 1953, och inledde mina första tio arbetsår med att arbeta uteslutande med människor; allt ifrån en långvarig tid som lekmannadomare  i Stockholms Tingsrätt till jobb inom äldrevården, familjevårdshem, sommarjobb på “Barnens Ö”, nattvak på Långbro Sjukhus i Fruängen, som nu är ett bostadsområde.

holfveNär jag var ganska precis 30 år började jag ge ut böcker och det blev vad man kallar för en brakdebut, och eftersom Sverige är ett litet land blev jag snabbt känd samt att jag var sen tonåren van vid TV-mediet, eftersom jag arbetade på Skol-TV som programledare.

Slutade när jag inte kunde gå ut fritt
Efter tio år slutade jag tvärt som offentlig person och började bygga IT-tjänster som Teaterlistan och taltips.se och jag skötte webben åt stora företag som Ragn-Sells AB, Sundbyholms slott, Engsö slott, Gimo herrgård, och ett 30-tal stora kunder till.

Jag mår absolut bäst då det är runt +18-26C
Jag har ingen “väsentlig anknytning”, för att tala Skatteverkets språk, och ska man flytta ut får man inte äga någon vinterbonad fastighet, och det är förmodligen det enda landet i världen som inte tillåter något mer än en sommarstuga, som inte får vara isolerad, och man får aldrig har varit skriven på den adressen.

Det är ofta på det viset att vi är de enda i hela världen, och vi är nog helt ensamma om diagnosen “utmattning”.

Jag har en studiegrupp, där vi studerar Sverige och världen, och samtliga medlemmar tycks vara mer än nöjda.

Författare måste inte ha bolag utan våra personnummer blir som ett bolag för svenska inkomster.

Ljus och kärlek – Cypern i juni 2022
Lena Holfve

Wikipedia