Ny bok för dig som har utmattningssyndrom! ”Äntligen fri från utmattning!”

Ångest, stress, depression, hjärndimma, utmattad…

“Äntligen fri från utmattning! Före detta sjuka, flera sen femton år, berättar…”är en redovisningsbok, som har varit lätt att skriva då jag har en uppsjö material.

Det är nog svårare att få den att tränga igenom eftersom “alla” vet att utmattning är psykiskt, socialt, arbetsrelaterat. Ingen har blivit frisk, enligt svenska forskare, och det beror på att symtomen oftast har fysiska orsaker.

Jag vårdades, och botades, i Asien där man vet att det rör sig ofta om förgiftnings- och inflammationssymtom, och är fysiskt.

År 2016 sa jag till de första, som kom in i den då nystartade utmattningsskolan.se, att jag behöver 500 friska…

Nu sex år senare kontaktade jag flera från den första gruppen, och som har varit friska i flera år nu, och tillräckligt många gav mig tillstånd att använda deras historier.

Jag intervjuade dem  hur det är idag, år 2022, och vips hade vi en ny bok, som lär inspirera många.

Jag har redan fått många kommentarer av typen;
-Tack för att jag får inspiration nu!
-Tacka Martina! Det var hon som bad mig dela hennes historia.

E-bok hos Bokus, Adlibris, 59:-
mjukbok släpps den 27 juni -22,
och ljudboken kommer efter sommaren.

 

Utmattningsskolans Ann-Charlotte Carlsson
Ann-Charlotte Carlsson

-Jag har fått tre utmattningsdiagnoser 2001, 2002 och 2010 men blev sjuk långt innan dess. Jag har alltså varit sjuk i drygt 20 år och har fortsatt vara sjuk trots att jag har gått kurs i stresshantering och därefter regelbundet gör övningar. Jag har ätit SSRI, tre gånger, fått kognitiv beteendeterapi två gånger, och ätit de bästa kosttillskott och naturmedel som rekommenderas vid utmattning, och ändå blev jag aldrig frisk, trots att jag var en duktig patient.

I många år kunde jag inte läsa och förstå skönlitteratur. Numera läser jag vetenskapliga och medicinska artiklar på engelska och förstår mycket. Jag är på väg att bli frisk, helt och hållet tack vare att Lena Holfve startade Utmattningsskolan.se.

Boken handlar om UMS-medlemmar, som berättar med egna ord hur de blev friska, bland flera andra också Petrea K Marklund, som numera föreläser om UMS-metoden.

 

Jag frågade Sofia Stark…
“Det går jättebra. Jag minns inte sjukdomsåren riktigt men var helt sjukskriven hela 2013.
Nu jobbar jag heltid, och har en skapande hobbyverksamhet, gör saker i ull och gör ljus. Jag sköter om 20 får och 17 lamm, en bordercollie och två katter samt två döttrar, egen villa och särbo. Tycker livet fungerar nu. Fast visst har jag fortfarande ont i huvudet, sämre minne och måste sova middag ibland. Jag skulle kunna lägga till att jag mår bättre om jag sköter mig kostmässigt; bra mat och inte dricker alkohol.”

Sofias rot var fluorid och radon i vattnet. Det är rätt många nu som är igenom UMS-programmet, och de är helt friska, och Sofia var den som först meddelade resultat i november år 2016. Jag startade UMS i slutet av juli det året: Sofia först ut som frisk.

I bilden ser i vart fall jag att hon var så förgiftad som nån ens kan bli; inga pupiller, knappt ögonbottnar.

I kurs 3 sänder vi biologiskt material till labb i bland annat USA.

Så här startar du hos oss!

Sjuk i 17 år, nu föreläsare
av Petrea K Marklund

Mögeltoxin tränger ut under läkaröverseende i Asien.

Det var 2001 som jag först ”gick in väggen” rejält. Jag kraschade totalt, hela min tillvaro drogs ihop till ett mörker. Jag hade absolut ingen anledning att tro något annat än att det var stress och enbart psykiskt.
Det var “självklart” att det var arbetet, hemmet, livsförhållandena, som faktiskt var katastrofala vid den här tiden. Jag lovar, det var inte svårt att tro att min sjukdom berodde enbart på stress.
Jag har aldrig under de femton åren som sjuk mått bättre än vad någon gör två veckor efter en kraftig influensa. Men när man mår så pass bra så anses man ju nästan som frisk, man ska tillbaka i arbete till en del i alla fall. Det var jag en period mitt i de här sjukdomsåren. Jag kämpade med lönebidrag och återkommande sjukskrivningar. Jag rasade ihop totalt ett antal gånger per år.

Men enligt läkarna ansågs jag vara så frisk som jag någonsin skulle kunna bli. Sedan började det långsamt bli värre igen, trots att jag då hade vänt mitt liv så mycket till det bättre, suveränt stressfritt arbete som jag stormtrivdes med, förstående chef som justerade arbetsuppgifterna så fort jag blev sämre, bra kollegor, fantastiska vänner, bra relationer överlag, tryggt hemförhållande med stabil, bra partner och trygg i mig själv. Trots alla redskap jag fått genom åren i hur man ska hantera stress så blev jag bara sämre och sämre.
Jag har haft väldigt dåligt minne under de här femton åren, emellanåt har jag totalt glömt saker som jag gjort. Mina barn och vänner brukar ibland tala om saker där jag inte har en aning om vad de pratar om. Det finns luckor från mina sjukdomsår som är helt svarta.

Föredragsförfrågan

Mögeltoxiner är en vanlig orsak,
och i kurs 3 letar vi reda på varför vi är sjuka

Den rotorsaken är så vanlig att den har fått en egen domän, www.mögelförgiftad.com,  och en egen bok; Mögelförgiftad.

mögelanalys